Produkt dnia
DETOX Pakiet
DETOX Pakiet
540,00 zł
szt.
Siarka S-32
Siarka S-32
160,00 zł
szt.
SEREN.MU
SEREN.MU
89,00 zł
szt.
SATTVA.MU
SATTVA.MU
98,00 zł
szt.
PROSTA.MU
PROSTA.MU
89,00 zł
szt.
Nano Zeolite GLYCAN™
Nano Zeolite GLYCAN™
160,00 zł
szt.
FLORA.MU
FLORA.MU
107,00 zł
szt.
SPRINT.MU
SPRINT.MU
89,00 zł
szt.
MESO.MU
MESO.MU
98,00 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

FLORA.MU

flora-300x300.jpg
  • nowość
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 107,00 zł 107.00
quantity szt.
Zyskujesz 10 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

 

FLORA.MU – probiotyk, poprawa flory bakteryjnej jelit

 

260 miliardów CPU w opakowaniu

FLORA.MU to suplement biologiczny na bazie enzymów mleka i probiotyków pomocnych w rekolonizacji flory bakteryjnej jelit, w dysbiozie i chorobach z nią związanych, zwłaszcza wzdęciach, zaburzeniach jelitowych, nieświeżym oddechu, bólach brzucha, alergiach i uczuleniach pokarmowych, zaburzeniach wchłaniania, zapaleniu skóry, zapaleniu pęcherza moczowego, zapaleniu pochwy. Jest także użyteczny w trakcie lub po kuracji lekami, które mogą zmienić normalną florę bakteryjną (antybiotyki, doustne środki antykoncepcyjne, środki przeczyszczające itp.), w uchyłkowatości jelita, przy niewłaściwej diecie, kiedy przebywa się w zatrutym środowisku.

  • POSTAĆ FARMACEUTYCZNA
    40 kapsułek
  • SKŁAD / opakowanie zawiera 260 miliardów CFU
    1 kapsułka 500 mg zawiera :
    Lactobacillus acidophilus – 500 milionów
    Lactobacillus rhamnosus – 1 miliard
    Bifidofilus longum – 5 miliardów
    Fruktooligosacharydy- 50 mg
    Inulina – 75 mg
    (Bakterie kwasu mlekowego – 6,5 mld jednostek/kapsułka)

  •  DZIAŁANIEwzmocnienie układu odpornościowego; przywrócenie równowagi flory jelitowej; spadek liczby enterobakterii; wsparcie przy ostrym zapaleniu jelit; zapobieganie biegunce rotawirusowej; zapobieganie atopowemu zapaleniu skóry; wytwarzanie metabolitów energetycznych; poprawa pracy wątroby; regulacja ciśnienia krwi; zmniejszenie poziomu cholesterolu; wspomaganie absorpcji wapnia i żelaza w jelitach; zapobieganie niedokrwistości i zmniejszenia gęstości kości; poprawa przemiany materii.

  • SPOSÓB UŻYCIA
    1 kapsułka rano najlepiej przed śniadaniem, popić dużą ilością wody.

  • WŁAŚCIWOŚCI SKŁADNIKÓW
    Lactobacillus acidophilus
    Naturalnym środowiskiem tej bakterii kwasu mlekowego jest układ pokarmowy ludzi i wielu zwierząt,a także jama ustna i pochwa. Pozytywnie wpływa na skład flory jelitowej, zwiększając liczbę bakterii Lactobacillus acidophilus i powodując spadek liczby enterobakterii. Przyjmowanie Lactobacillus acidophilus wzmacnia układ odpornościowy.

    Bifidofilus longum
    Szczep ten jest częścią normalnej mikroflory w pochwie i okrężnicy; dominuje w jelitach dzieci karmionych piersią, chroniąc je przed agresją zarazków enteropatogennych. Odgrywa decydującą rolę w wytwarzaniu związków o działaniu troficznym na błonę śluzową jelit. Należy podkreślić, że fermentacja węglowodanów i białek wywołana przez bifidobakterie wytwarza krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe, takie jak maślan, ważny metabolit energetyczny komórek jelitowych. Najnowsze badania przypisują możliwe działanie przeciwnowotworowe niektórym metabolitom bifidobakterii.
    Fruktooligosacharydy
    Są to rozpuszczalne włókna o działaniu prebiotycznym, mogą stymulować selektywnie wzrost i aktywność pożytecznej flory bakteryjnej.
    Fruktooligosacharydy pomagają ograniczać wahania poziomu cukru we krwi; zapobiegają powstawaniu związków toksycznych, poprawiają pracę wątroby. Badania sugerują, że są również skuteczne w profilaktyce chorób układu krążenia, ponieważ pomagają zmniejszyć poziom tłuszczu i cholesterolu we krwi oraz regulują ciśnienie krwi. Poprawiają także odporność na zakażenia. Niektóre badania wskazują, że wspomagają absorpcję wapnia i żelaza w jelitach, zapobiegając w ten sposób niedokrwistości i zmniejszeniu gęstości kości.
    Inulina
    Spożycie inuliny powoduje szybszy wzrost liczby bifidobakterii i bakterii Lactobacillus w jelitach, a jednocześnie redukuje liczbę bakterii szkodliwych. Inulina przyczynia się do przywrócenia równowagi flory jelitowej, wzmocnienia jej aktywności i poprawy przemiany materii.

  • PRZECIWWSKAZANIA I SKUTKI UBOCZNE
    Nie stwierdzono skutków ubocznych i przeciwwskazań.
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Chociaż FLORA.MU zachowuje swoje właściwości w temperaturze do 20°C, zaleca się, aby po otwarciu przechowywać preparat w lodówce. Termin ważności odnosi się do produktu przechowywanego w zamkniętym opakowaniu. W czasie ciąży lub karmienia piersią przed użyciem skonsultować się z lekarzem.
    Przypominamy naszym Klientom, że produkty, które proponujemy, są formą produktów dobrego samopoczucia i w żaden sposób nie mogą być uznane za lekarstwa. Są naturalne. Jednak prosimy, aby skonsultować się z lekarzem, który precyzyjnie określi potrzeby Państwa organizmu na suplementy diety. Suplementy diety nie powinny być wykorzystywane jako część zróżnicowanej diety i stylu życia. Emir Company Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. / Medicina Unica srl. nie mogą być pociągnięte do odpowiedzialności za wszelkie niedogodności wynikające z niewłaściwego użycia naszych produktów.

  • BIBLIOGRAFIA
    Gibson R., Roberfroid M., Dietary modulation of the human colonic microbiota: introducing concept of prebiotics, „J. Nutr.” 1995, nr 125, s.1404-1412. ;Zoli G., Franchini R., I probiotici e le malattie gastrointestinali, „Cenèsthesis 1” 2000, nr VI, s. 2-5. ; Gatti P., Functional Food: i prebiotici ed i probiotici , „Cenèsthesis 1” 2000, nr VI, s. 2-5.; Bottazzi V., I latti fermentati, Ediz. Istituto Danone 1998, Milano. Agostoni C., Axelsson I., Edwards C., Goulet O., Hernell O., Koletzko B., Lafeber H., Micheli J., Michaelsen K., Rigo J., Szajewska H.,Weaver L., Nondigestible carbohydrates in the diets of infants and young children: a commentary by the ESPGHAN Committee on Nutrition, „J. Pe-diatr. Gastroenterol. Nutr.” 2003, nr 36(3),s. 329-37; Cremonini F., Di Caro S., Nista E., Bartolozzi F., Capelli G., Gasbarrini G., Gasbarrini A., Metaanalysis: the effect of probiotic administration on antibiotic-associated diarrhoea, „Aliment. Pharmacol. Ther.” 2002, nr 16(8), s.1461-7. Crittenden, R.G., Playne, M.J., Production, properties and applications of food-grade oligosaccharides, „Trends in Food Science and Technology” 1996, nr 7, s. 353-361; D’Souza A., Rajkumar C., Cooke J., Bulpitt C., Probiotics in prevention of antibiotic associted diarrhoea: meta-analysis, „BMJ” 2002, nr 324(7350), s.1361; Elmer G., Surawicz C., McFarland L., Biothera-peutic agents. A neglected modality for the treat-ment and prevention of selected intestinaland vaginal infections, „JAMA” 1996, nr 275(11),s. 870-6.Ohta, A. i in., Dietary fructooligosaccharides prevent postgastrectomy anemia and osteopenia in rats, „J. Nutr.” 1998, nr 128(3), s. 485-90.;Ohta, A. i in., Dietary fructooligosaccharides pre-vent osteopenia after gastrectomy in rats, „J. Nutr.” 1998, nr 128(1), s. 106-10

Producent: Medicina Unica Srl Italy
=======================================================================================================

Układ pokarmowy – nasz drugi mózg.

W ciągu życia przeciętny człowiek zjada około 30 ton pożywienia, zaś w ciągu jednego roku około 1100 posiłków ( 3 posiłki dziennie). Zadaniem układu pokarmowego jest trawienie – niewiarygodnie skomplikowany proces i bardzo trudny do odtworzenia w warunkach laboratoryjnych. Pokarm rozkładany jest na niezbędne do życia cząsteczki, które organizm wchłania i wprowadza do krwioobiegu, po czym rozprowadza po ciele. W trakcie procesu trawienia białko rozkładane jest do poziomu aminokwasów, cukry złożone – do postaci cukrów prostych,a tłuszcze – do glicerolu i kwasów tłuszczowych.(…)

Rola układu pokarmowego nie ogranicza się jednak wyłącznie do przetwarzania pokarmu. Najnowsze badania – przeprowadzane i uniwersytetach i w ośrodkach naukowych całego świata- ukazują go w nowym  fascynującym świetle.

Michale D.Gershon z Uniwersytetu Columbia twierdzi, że brzuch to organ inteligentny i wrażliwy, jest ośrodkiem życia decydującym o naszym zdrowiu. W ciele człowieka występuje : centralny układ nerwowy ( około 86 miliardów neuronów, skupionych głównie w móżdżku), zbudowany z mózgu i rdzenia kręgowego oraz jelitowy układ nerwowy, występujący w żołądku i jelitach. Ten zbudowany jest z ok. 200 milionów neuronów.

Zgodnie z filogenezą ( nauka o rozwoju życia na ziemi), w drodze ewolucji jako pierwszy rozwinął się jelitowy układ nerwowy, który występował u złożonych wielokomórkowców, zabezpieczając trawienie wchłoniętych pokarmów. Na dalszym etapie rozwoju ewolucji układu nerwowego rozwinęło się mózgowie wraz z narządami zmysłu, oczami, uszami, co przyczyniło się do uzyskiwania większej ilości informacji ze świata zewnętrznego oraz ich przetwarzania, a docelowo łatwiejszego zdobywania pokarmu.

Według Gershona, gwałtowne przyspieszenie rozwoju centralnego układu nerwowego rozpoczęło się około 1,5 miliona lat temu w wyniku wynalezienia przez człowieka (Homo ergaster) ognia. Gotowanie pokarmów, jako wstępny etap trawienia (procesu pochłaniającego mnóstwo energii) dało człowiekowi 16-krotnie więcej energii niż pokarm surowy. Ta dodatkowa jej ilość pozwoliła przekroczyć fizjologiczną barierę energetyczną, co przyczyniło się w tamtym odległym czasie do rozwoju mózgu, który uzyskał wielkość 700-800 cm3, zaś w czasie obecnym do 1500-1600 cm3, bez zdecydowanej różnicy odnoszącej się do wielkości reszty ludzkiego ciała.

źródło : Władysław Batkiewicz „Starosłowiański Masaż Brzucha” Terapia wisceralna

Władysław Batkiewicz – licencjonowany fizjoterapeuta, certyfikowany wykładowca na terenie Polski i Ukrainy i terapeuta Mikrokinezytoterapii ( francuska metoda fizjoterapeutyczna skierowana do lekarzy, fizjoterapeutów oraz dyplomowanych masażystów. Jej autorami są Daniel Grosjean i Patrice Benini). Wykładowca i terapeuta SMB – terapii wisceralnej. Inicjator i organizator grupy wsparcia psychicznego dla chorych na choroby nowotworowe  – Klub Aktywnego Pacjenta. Od lat zainteresowany formami profilaktyki zdrowotnej siłami natury, które leczą ciało, umysł i duszę.



Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl